ua en ru

В.Журавський: Київські школярі пройдуть зовнішнє незалежне оцінювання після того, як отримають атестат.

Випускники 11 класів в цьому році спочатку пройдуть Державну підсумкову атестацію (з 11 по 18 травня 2010 р.), яка раніше проходила у формі випускних іспитів, отримають атестат (28 травня), а вже після цього, з 2 по 23 червня, складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), результати якого враховуватимуться при вступі до вищих навчальних закладів. Про це заявив заступник голови КМДА Віталій Журавський, повідомляє прес-служба КМДА.
Він пояснив, що цього року, замість традиційних випускних іспитів, під час підсумкової атестації випускники 11-х класів мають написати контрольні роботи з трьох предметів. Це українська мова (переказ) - 11 травня; історія України або математика - 14 травня; та один предмет з інваріантної складової навчального плану за вибором учнів. Третю контрольну роботу учні можуть обирати з таких предметів: всесвітня історія; правознавство; українська література, яка проводитиметься у формі твору-роздуму (обсягом до 2-х сторінок); зарубіжна література, яка проводитиметься у формі твору-роздуму (обсягом до 2-х сторінок); інтегрований курс «Література» буде проводитися у формі твору-мініатюри; з мови, якою ведеться навчання - проводяться у формі переказу без творчого завдання; іноземна мова; хімія; географія; основи економіки; фізика та астрономія; інформатика; фізична культура; технології. У профільних класах передбачені також підсумкові контрольні роботи з курсів «Людина і світ», «Людина і суспільство», «Основи філософії».
Текст для переказу та частину завдань з математики традиційно буде оголошено у день проведення контрольної роботи по телебаченню. «Важливо зазначити, що цього року, вперше за останні роки, в атестатах буде виставлено середній бал. Розрахунок середнього бала атестата випускників буде здійснюватись у школі, після чого він буде внесений у додаток атестата. Наразі Головне управління освіти та науки КМДА розробило рекомендації для керівників шкіл, аби уникнути помилок під час розрахунку середнього бала», - додав В.Журавський.