ua en ru

В Запорізькій обл. затриманий "злодій у законі" та лідер ОЗУ на прізвисько "Гоча Руставський".

Працівники Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України спільно з УБОЗ ГУМВС України Запорізькій області затримали "злодія в законі" відомого у кримінальному середовищі на прізвисько "Гоча Руставський", повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. Він уродженець Республіки Грузія, раніше неодноразово судимий за вчинення тяжких злочинів.

Під час затримання у "злодія в законі" вилучено 5 грамів порошкоподібної речовини (за попередніми даними "кокаїн").
Встановлено, що "Гоча Руставський" постійно мешкав у Запорізькій обл., періодично змінював адреси проживання, намагався впливати на криміногенні процеси в злочинному середовищі східного та південного регіонів України з метою встановлення контролю над діючими злочинними групами етнічного походження. Брав участь у "злодійських сходках", намагався призначати "смотрящих" в крупних містах України та місцях позбавлення волі. Також, за оперативною інформацією, він тісно пов'язаний із найвпливовішими грузинськими "злодіями в законі", зокрема, нещодавно затриманим у Празі в результаті спільної спецоперації правоохоронців Чехії, Грузії та України "злодієм у законі" на прізвисько "Хмело".
Крім цього, за даними оперативників, "Гоча Руставський" є лідером організованого злочинного угруповання під назвою "ОЗУ Гочі".
Вказане злочинне угруповання займалося вчиненням розбійних нападів, вимагань, пограбувань, угонів автотранспорту престижних марок, крадіжок з автотранспорту та квартир, збутом наркотичних засобів на території Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Харківської областей.
Працівники УБОЗ ГУМВС у Дніпропетровській області та ГУБОЗ МВС також затримали і п'ятьох учасників "ОЗУ Гочі" під час вчинення квартирної крадіжки.
В ході обшуків в помешканнях фігурантів оперативники вилучили автомат Калашникова, пістолет "ПМ", гранату "РГД-5" та боєприпаси.
Відносно зловмисників порушено кримінальну справу за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.
На даний час встановлено причетність учасників "ОЗУ Гочі" до вчинення 7 тяжких злочинів на території України.