ua en ru

В.Янукович вважає, що нова коаліція повинна бути сформована протягом найближчих днів (доповнення).

Президент України Віктор Янукович вважає, що нова парламентська коаліція повинна бути сформована протягом найближчих днів. Про це він заявив в ході зустрічі з головами парламентських фракцій, повідомляє 5-й телеканал.

"Я ніяких умов не хочу ставити, і навіть фракції Партії регіонів. Я хотів би, щоб ви в найближчі самі домовилися про коаліцію, яка б запропонувала кандидатуру прем'єр-міністра і склад уряду", - сказав В.Янукович.

У зустрічі взяли участь голова Верховної Ради Володимир Литвин, перший віце-спікер Олександр Лавринович, віце-спікер Микола Томенко, голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров, перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова парламентської фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Микола Мартиненко і голова парламентської фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко.

Керівництво парламенту і представники фракцій погодилися з необхідністю проведення переговорів зі створення нової парламентської коаліції і висловили готовність їх розпочати. М.Томенко, зокрема, зазначив, що його політична сила вирішила йти в опозицію. Таким чином, БЮТ не братиме участь у переговорах, повідомляє прес-служба глави держави.

В.Янукович сказав: "Крок, який сьогодні зробив парламент, відкриває шлях до формування нової коаліції. Я вас запрошую до співпраці і готовий бути вашим партнером. Я буду діяти виключно в інтересах держави, суспільства та в рамках діючого законодавства".

Він закликав лідерів фракцій не зволікати і вже сьогодні розпочати переговори про створення нової коаліції.