ua en ru

В.Янукович обговорив з К.Грищенком хід підготовки візиту Президента Росії до України.

Президент України Віктор Янукович обговорив з міністром закордонних справ Костянтином Грищенком хід підготовки візиту Президента Росії до України. Про це йдеться на офіційному сайті Президента України.

Говорячи про майбутній візит Президента Росії Дмитра Медведєва до України, В.Янукович наголосив на необхідності підготовки до підписання низки двосторонніх угод. Серед пріоритетних В.Янукович назвав насамперед нову угоду щодо ціни на газ.

Серед інших питань, які потребують врегулювання в ході візиту Президента Росії, - демаркація кордону між двома державами, співпраця у сфері літакобудування, атомній енергетиці, залучення російських інвестицій (передусім, у рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року), а також торговельно-економічна співпраця.

Що стосується співробітництва в сфері атомної енергетики, глава держави наголосив на необхідності збудувати в Україні три нових атомних блоки.

"У нас є практика робити це спільно. І спільно ми можемо майже стовідсотково забезпечити усім необхідним обладнанням будівництво цих блоків", - підкреслив Президент.

Щодо візиту Президента України до Сполучених Штатів, В.Янукович висловив переконання в доцільності своєї участі у розгляді питань ядерної безпеки на міжнародному рівні.

К.Грищенко також поінформував главу держави стосовно виконання його доручень з підготовки пропозицій до законопроекту про засади внутрішньої і зовнішньої політики України, а також щодо підвищення ефективності роботи українських торговельно-економічних місій за кордоном.