ua en ru

В.Янукович і Н.Назарбаєв домовилися про щорічне проведення засідань міждержавних комісій.

Президент України Віктор Янукович і Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у ході переговорів домовилися про щорічне проведення засідань міждержавних комісій для вироблення конкретних пропозицій щодо двосторонньої співпраці, повідомляє прес-служба Президента України.
В.Янукович зазначив, що до найближчого, 9-го засідання міждержавної комісії з економічної співпраці, буде підготовлено низку питань про міждержавне співробітництво, зокрема, у сферах сільськогосподарського та авіаційного машинобудування.
Також, В.Янукович підтримав ініціативу казахстанської сторони щодо проведення чергового саміту ОБСЄ в Астані (Казахстан).
"Проблеми, інтереси, які є у наших держав, часто співпадають. Ми вважаємо, що це створює об'єктивні передумови для нашого співробітництва, в тому числі - і в питаннях міжнародної політики", - зазначив В.Янукович.
В.Янукович наголосив, що українська сторона готова надати Казахстану підтримку у формуванні порядку денного саміту. "Враховуючи, що у 2013 р. Україна головуватиме в ОБСЄ, це буде для нас добра можливість продовжити естафету", - заявив Президент.
В.Янукович також висловив думку, що не варто обмежувати функції ОБСЄ лише моніторингом виборів. "ОБСЄ - це гарний майданчик для розгляду питань європейської безпеки. І ми це повинні використовувати", - переконаний Президент України.