ua en ru

До Вищої ради юстиції надійшло подання про звільнення О.Пасенюка з посади судді ВАСУ, - В.Онопенко.

Член Вищої ради юстиції, заступник голови Ради суддів Олександр Волков зробив подання до Вищої ради юстиції про звільнення з посади судді ВАСУ Олександра Пасенюка за грубе порушення присяги. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції голова Верховного суду Украины Василь Онопенко, передає кореспондент РБК-Україна. "Думаю, що Вища рада юстиції досить принципово буде реагувати на такі дії. Тому, мені здається, що ми вийдемо в таке правове русло, особливо в період виборів, і ситуація буде виправлена", - наголосив В.Онопенко.

Нагадаємо, 22 грудня 2009 року закінчився п'ятирічний строк, на який О.Пасенюка було призначено на посаду голови ВАСУ. "Зважаючи на те, що порядок звільнення з посади голови вищого спеціалізованого суду законодавчо неврегульований, Конференція суддів адміністративних судів України 24 грудня 2009 року прийняла рішення щодо покладення на мене обов'язків голови суду до врегулювання цього питання у законодавчому порядку, як це передбачено рішенням Конституційного суду України від 22 грудня 2009 року № 34-рп/2009", - сказано у зверненні О.Пасенюка до Президента.
Конференція врахувала також, що Радою суддів адміністративних судів України О.Пасенюка рекомендовано для повторного призначення, однак відсутній законодавчо визначений орган, який його здійснює.
Рада суддів України 25 грудня 2009 р. прийняла "безпрецедентне рішення про визнання незаконним та скасування рішення Конференції суддів адміністративних судів України від 24 грудня