ua en ru

В Україні дуже ліберальні стандарти якості нафтопродуктів, - експерт.

Діючі на сьогоднішній день в Україні стандарти якості нафтопродуктів - дуже ліберальні, вважає куратор українського напряму постачань литовської нафтопереробної компанії «Орлен Летува» Юлюс Немуніс, пише «Дзеркало тижня».

«Розкид дуже великий. Якщо в євродизелі зміст сіри 10 ppm, то в Україні допускається реалізація дизпалива із змістом сіри 2000 ppm, або в 200 разів вище», - відзначив він.

В той же час Ю.Немуніс підкреслив, що держава у виборі стандартів виходить з умов, що склалися, і позиція в підтримці внутрішнього виробника цілком зрозуміла, оскільки не всі виробництва в Україні в достатній мірі модернізовані для випуску палива високої якості.

«Є і така об'єктивна річ, як структура автомобільного парку: погодитеся, автомобілів на бензині в Україні значно більше, чим на дизпаливі. Наявний дизельний парк багато в чому застарілий, тому не потребує суперякісного продукту», - відзначив він.

При цьому він додав, що поступово ситуація з атвомобільним парком в Україні поліпшується.

«Парк оновлюється, власники промислової техніки все частіше вимушені звертати увагу на якість, адже часто трапляються поломки дорогих машин через погане дизпаливо», - пояснив експерт.