ua en ru

У Тернопільській обл. зафіксовано 12 випадків смертей від вірусної інфекції.

У Тернопільській обл. зафіксовано 12 випадків смертей від вірусної інфекції. Про це повідомив сьогодні на засіданні уряду міністр охорони здоров'я Василь Князевич, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, у м. Тернополі станом на 27 жовтня захворюваність на ГРВЗ складає 268,5 випадків на 10 тис. населення. За тиждень з 19 по 25 жовтня зареєстровано 5 тис. 796 випадків захворювання. "Закриті навчальні заклади, як вищі, так і середні. Думаю, там буде стояти питання про продовження канікул» , - наголосив В.Князевич.
Він повідомив, що 17 хворих у Тернопільській обл. знаходяться у важкому стані. За його словами, поки не має точної інформації про причину виникнення захворювання. Міністр наголосив, що вчені працюють над з'ясуванням того, який саме вірус спричинив хворобу - сезонний грип, чи грип А (H1N1). В.Князевич зазначив, що Всесвітня організація охорони здоров'я готова надати Україні допомогу для з'ясування причин захворювання.
Також В.Князевич надав доручення начальникам обласних управлінь охорони здоров'я і головним санітарним лікарям підготувати кошториси видатків на профілактику та лікування. Він запевнив, що є усі засоби для лікування і закликав людей звертатися по допомогу до лікарів, а керівників установ та організацій відпускати з роботи людей, які погано себе почувати.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку жовтня у Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській обл. від пневмонії померли 20 осіб. В Тернопільській обл. померло 10 осіб, госпіталізовано 95 осіб, з них 25 у важкому стані, з них семеро - діти.