ua en ru

У Тернопільській обл. від пневмонії померли 9 осіб, 95 госпіталізовано, - В.Князевич.

У Тернопільській обл. від пневмонії померли 9 осіб, 95 госпіталізовані. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції у Кабміні України міністр охорони здоров'я Василь Князевич, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами 25 хворих знаходяться у важкому стані. Він наголосив, що попередній діагноз усіх хворих, в т.ч. і тих, які померли - вірусна пневмонія. Міністр підкреслив, що експрес-діагностика не підтвердила у померлих вірус А (H1N1).
Також він зазначив, що зараз поріг захворюваності на вірусні інфекції починається підвищуватися і в інших західних областях України, зокрема в Івано-Франківський та Львівській. Міністр наголосив, що головне завдання встановити вірус, який спричинює хворобу. «Найголовніше - своєчасно виявити і надати допомогу. Ресурс є», - наголосив В.Князевич.
Також він закликав при будь-яких ознаках захворювання звертатися до лікарів.

Нагадаємо, вчора 27 жовтня начальник ГУ охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації Богдан Ониськів повідомив, що у Тернопільській області померли семеро людей від грипу, епідемію якого зараз оголошено в області. Серед померлих двоє жителів Тернополя, двоє - Борщівського району, один - Теребовлянського району.
В.Бліхар також повідомив, що з міського бюджету виділено 100 тис. грн на забезпечення лікувальних закладів Тернополя необхідними засобами для подолання епідемії грипу і ГРВІ.
На сьогодні показник захворюваності грипом і ГРВІ складає 255,5 людей на 10 тис. населення, при епідеміологічному порозі в 160. В.Бліхар повідомив, що зараз спостерігається пік захворюваності.