ua en ru

Сьогодні відбудеться позачергова сесія Тернопільської обласної ради.

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда підписав розпорядження про скликання сьогодні о 14:00 позачергової 27-ї сесії облради. На порядку денному одне питання - "Про епідеміологічну ситуацію в Тернопільській області". Про це повідомляє прес-служба Тернопільської облорганізації Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Депутати заслухають інформацію про ситуацію, яка виникла в області із захворюваннями на гострі респіраторні вірусні інфекції, та обговорять питання додаткового фінансування заходів для стабілізації епідеміологічної ситуації в області. Також депутати планують звернутися з даного питання до керівництва держави.

У Тернопільській області присутній вірус грипу типу А (H1N1). Про це повідомив голова Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) Юрій Чижмарь, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, на сьогодні на території області є всі відомі штами грипу. Крім того, згідно із симптоматикою Всесвітньої організації охорони здоров'я, є випадки захворювань на грип типу А, тобто Каліфорнійського грипу H1N1. Ю.Чижмарь проінформував, що сьогодні госпіталізовано 585 людей з діагнозом ГВРІ, з яких 23 - у тяжкому стані.

Губернатор Тернопільської області сьогодні буде присутній на засіданні Ради нацбезпеки і оборони України (РНБОУ), у керівництва держави буде просити щонайменше 3,5 млн грн на першочергові заходи щодо запобігання подальшому поширенню вірусів ГРВІ і грипу та лікуванню вже хворих людей. Цих коштів поки що у розпорядженні держадміністрації немає.