ua en ru

Протягом 22-23 березня ц.р. ціни на нафтопродукти на АЗС зросли на 35-40 коп. майже в усіх регіонах України, – АМКУ.

Протягом 22-23 березня ц.р. ціни на нафтопродукти на АЗС зросли на 35-40 коп. майже в усіх регіонах України. Про це повідомила під час засідання Антимонопольного комітету України (АМКУ) в.о. директора департаменту розслідування справ у паливно-енергетичному комплексі (ПЕК) Тетяна Кулішова, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Т.Кулішової, протягом лютого-березня роздрібні ціни на АЗС залишалися незмінними, але протягом 22-23 березня сталося суттєве зростання цін, зокрема, ціни були встановлені на рівні, бензин А-95: 8-8,35 грн/л порівняно з рівнем у лютому-березні 7,60-7,95 грн/л.
На дизельне пальне ціни були встановлені на рівні 7-7,35 грн/л, тоді як до підвищення вони сягали 6,60-6,95 грн/л.
"Таке підвищення відбулося одночасно майже по всій території України і у більшості операторів ринку, і це при тому, що в нафтотрейдерів різні схеми придбання й реалізації нафтопродуктів. Хтось купує з імпорту, хтось - з вітчизняних НПЗ. Різні схеми реалізації товарів - через договори комісій, через орендовані АЗС тощо. Відтак затрати є різними, різні закупівельні ціни", - наголосила Т.Кулішова.
Як відзначила Т.Кулішова, одночасне підняття цін в абсолютній більшості регіонів України може бути спричинене об'єктивною поведінкою операторів ринку.