ua en ru

В Сумській обл. затриманий працівник техслужби ГУ МНС області за хабарництво.

Працівниками Держслужби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в Сумській обл. викрито у хабарництві 30-ти річного уродженця та мешканця м.Суми, працівника технічної служби Головного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій в Сумській обл., повідомляє прес-служба департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

Як встановили оперативники ДСБЕЗ, спочатку зловмисник повідомив двох керівників ТОВ про те, що може посприяти у вирішенні питання щодо виділення їм земельних ділянок на території м.Суми для ведення господарської діяльності. Однак він зазначив, що це можливо лише шляхом надання службовим особам Сумської міської ради хабарів у сумі 15 тис. дол. за кожну.

Погодившись із такою пропозицією, ошукані за сприяння у виділенні трьох ділянок передали вимагачеві 75 тис. грн та 25 тис. дол. Із цієї суми підозрюваний начебто передав подільнику для подальшої передачі в якості хабара службовим особам Сумської міської ради, а 10 тис. дол. привласнив.

Фактично, правопорушник, неодноразово підбурюючи двох керівників ТОВ до давання хабара на загальну суму 40 тис. дол., шляхом обману і зловживання довірою вказаних осіб, намагався заволодіти їх грошовими коштами в сумі понад 100 тис. грн та заволодів коштами на суму 67 тис. грн.

Прокуратурою Сумської обл. 16 листопада стосовно працівника технічної служби Головного управління МНС України в Сумській обл. порушено кримінальну справу. Вимагача невдовзі було затримано у порядку ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Слідство по даній справі триває.

Наразі кримінальну справу, порушену за матеріалами співробітників Державної служби боротьби з економічною злочинністю за ознаками складу злочинів, передбачених ч.3 ст.28, ч.2 ст.369 (давання хабара) та ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, стосовно згаданого співробітника ГУ МНС України в Сумській обл., направлено на розгляд до суду. У разі визнання його вини підозрюваний може бути позбавлений волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.