ua en ru

В.Семиноженко: 2009 р. Україна закупила лише 4% вітчизняної медичної техніки, хоча ще 2005 р. такі закупівлі становили 50%.

Минулого року Україна закупила лише 4% вітчизняної медичної техніки (іноземної, відповідно, 96%), хоча ще 2005 р. такі закупівлі становили 50%. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко під час відкриття виставки медичного обладнання українського виробництва, повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів.
За його словами, Україна входить до тієї незначної кількості країн, що здатні виробляти сучасну високоякісну продукцію на основі власних технологій.
Разом з тим, підкреслив Володимир Семиноженко, Україна втрачає свій потенціал.
"Це здача національних інтересів, підрив основ національної безпеки. Закуповуючи іноземну медичну техніку, ми вкладаємо кошти в конкурентоспроможність інших країн", - заявив віце-прем'єр-міністр і зазначив, що найближчим часом ця ситуація має змінитися.
В.Семиноженко поінформував, що сьогодні на засіданні уряду було схвалено утворити Державний комітет з питань науково-технологічного та інноваційного розвитку, що визначатиме стратегічні пріоритети у сфері науки на середньо- та довгострокову перспективу, а також відповідатиме за реалізацію державної політики у цій царині.
"До 2012 р. обсяг фінансування науки має збільшитися вдвічі, адже нам потрібні економіка і суспільство знань", - підкреслив віце-прем'єр-міністр.