ua en ru

У п'яти районах Києва буде перераховано плату за утримання прибудинкових територій, - МінЖКГ.

Голосіївська, Оболонська, Шевченківська, Солом'янська та Дніпровська районні у місті Києві державні адміністрації (РДА) прийняли розпорядження про здійснення перерахунків плати мешканцям за неотриманні послуги з прибирання прибудинкових територій від снігу. Про це повідомляє прес-служба Мінжитлокомунгоспу за підсумками прес-конференції глави Міністерства Олексія Кучеренка. За його словами, в інших РДА такі розпорядження в процесі підготовки.

Влада Києва повідомила про проведення перерахунку по квартплаті за утримання прибудинкових територій в січні у зв'язку із ненаданням послуг з прибирання снігу, визнавши тим самим, що зазначені роботи не здійснювалася - в результаті чого постраждали тисячі киян. Це рішення було ухвалено за результатами перевірки 40 столичних ЖЕКів, здійсненої Державної житлово-комунальної інспекцією.

Інспекція встановила численні порушення правил утримання прибудинкових територій, звернулась до прокуратури для відповідного реагування та до голів РДА м. Києва з вимогою усунення порушень, вжила інших заходів для забезпечення проведення перерахунків в м. Києві.