ua en ru

В.Путін і Н.Бурджанадзе вважають, що в інтересах і Грузії, і РФ налагодити нормальні відносини.

Керівники Росії продовжують зустрічатися з опозиційними політиками з Грузії. Сьогодні прем'єр Володимир Путін прийняв екс-спікера парламенту Грузії, лідера партії "Демократичний рух "Єдина Грузія" Ніно Бурджанадзе. За його словами, він розраховує на відновлення нормального рівня відносин Москви і Тбілісі, спираючись на тих людей, які хочуть мати такі взаємини з Росією .

У відповідь на це Н.Бурджанадзе заявила: "Я згодна з тим, що, на жаль, за останні роки російсько-грузинські відносини практично дійшли до трагічного глухого кута. Але я хотіла б сподіваєтись, що все-таки з цього глухого кута ми зможемо знайти вихід . Я більш ніж упевнена, що не тільки в інтересах Грузії, але і в інтересах Росії налагодити нормальні відносини між нашими країнами і нашими народами". При цьому вона особливо відзначила, що "нормальні відносини між Грузією і Росією необхідні для мирного розвитку регіону та народів, а тому знайдуться шляхи та можливості, щоб вирівнялись ці відносини". "Так, це буде нелегко, ми всі це прекрасно розуміємо, - підкреслила Н.Бурджанадзе. - Але кроки в цьому напрямку необхідно робити. Це обов'язок кожного громадянина, тим більше тих, хто займається політикою".
За словами Н.Бурджанадзе, вона впевнена, що "всі важкі питання, які є в російсько-грузинських відносинах, потрібно розглядати відверто і на основі відновлення довіри".
Раніше В.Путін зустрічався в Москві з лідером іншого грузинського опозиційного руху "За справедливу Грузію" Зурабом Ногаіделі.
Нагадаємо, Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою, після того як Росія наприкінці серпня 2008 р. визнала незалежність Південної Осетії і Абхазії.