ua en ru

В парламенті в найближчі дні може бути створена коаліція більшості, - П.Симоненко.

В парламенті в найближчі дні може бути створена коаліція більшості. Про це журналістам заявив голова КПУ Петро Симоненко, коментуючи результати зустрічі голів фракцій і керівництва ВР з Президентом України Віктором Януковичем, передає кореспондент РБК-Україна.

П.Симоненко наголосив, що в ході зустрічі обговорювались 3 сценарії майбутнього парламенту. Перший сценарій - це коаліція парламентської більшості, другий сценарій - це коаліція Блоку Литвина, Партії регіонів і НУ-НС. Третій варіант - це вибори. Зараз ми почнемо це обговорювати у Верховній Раді за участю голови Верховної Ради, яким чином будемо далі рухатися. Я вважаю, що виходячи з цієї ситуації, яку ми маємо за результатами виборів... відповідальність за ситуацію в країні на себе повинні взяти ті політичні сили, які спроможні вирішити не лише питання розподілу портфелів, а в першу чергу спроможні вирішувати конкретні питання щодо управління нашої держави. Ось в цій частині, я переконаний, слід схилитися до пропозиції першої, тобто коаліція більшості повинна бути у Верховній Раді", - зазначив П.Симоненко.
Він також зазначив, що після зустрічі з Президентом в парламенті відбудеться збір голів парламентських фракцій у голови Верховної Ради Володимира Литвина для обговорення пропозицій Президента.
Він також додав, що в ході зустрічі було вирішено, що переговори мають завершитись "дуже швидко". П.Симоненко наголосив, що до процесу переговорів будуть залучені правники, щоб пізніше не було жодних правових колізій після створення парламентської коаліції.
Він також пояснив, що коаліція парламентської більшості означає коаліцію Партії регіонів, Блоку Литвина, позафракційних депутатів і, можливо, КПУ. "Я вважаю, що не слід зволікати у часі. Це дуже великий час (формування коаліції протягом кількох тижнів)" зважаючи на ті виклики, які мають місце...Я хочу ще раз підкреслити, що у нас немає двох тижнів. Треба буквально за день, за два максимально узгодити всі ці питання, та винести на розгляд ВР всі ці питання", - сказав він.
Він зазначив, що в зустрічі брали участь голови всіх фракцій окрім БЮТ і керівництво парламенту у повному складі.