ua en ru

В.Литвин: Україні потрібна виважена державна мовна політика.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє про необхідність реалізації виваженої державної мовної політики. Про це він заявив в інтерв`ю телеканалу "Рада", повідомляє прес-служба ВР.
"Нам потрібна виважена державна мовна політика та відповідний орган, який опікувався б цим питанням, бо всі потроху на політичному рівні займаються цією проблемою, а на практиці не займається ніхто", - заявив В.Литвин.
У відповідь на запитання щодо можливості надання російській мові статусу другої державної керівник парламенту заявив: "Треба припинити дискусії на цю тему". "За нинішніх умов, якщо гіпотетично припустити, що другою державною мовою буде російська, у нас фактично залишиться одна державна мова - російська", - пояснив він.
При цьому В.Литвин наголосив на важливості створення рівних умов для функціонування в Україні всіх мов. "Я проти утисків російської мови, але я проти того, щоб ми спокійно дивилися на занепад української. Висновок очевидний: якщо у нас не буде мови (державної), у нас не буде держави Україна. Це треба розглядати як аксіому і діяти відповідним чином", - наголосив спікер.