ua en ru

В.Литвин наголошує, що учасники газотранспортного консорціуму мають виробити взаємовигідну спільну позицію щодо його створення.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин наголошує, що потенційні учасники газотранспортного консорціуму мають виробити взаємовигідну спільну позицію щодо його створення і функціонування. Про це повідомляє прес-служба ВР.

В.Литвин зауважив, що зараз розмови на цю тему ведуться, аби «відчути реакцію політиків і громадськості, міжнародну реакцію». «На моє глибоке переконання, потрібно дати тлумачення, що ми розуміємо під словом консорціум, що складатиме цей консорціум, що буде вкладено в це об'єднання, і що отримає кожна із сторін - Росія як виробник газу, Україна як транзитер газу, яка має газорозподільну мережу, і Європа, яка споживає газ», - сказав він.

За словами В.Литвина, необхідно, аби домінував «розрахунок, який би дозволяв кожному побачити, що буде на виході, який буде результат, і тоді політична складова у цій проблемі була б абсолютно знівельована».