ua en ru

Володимир Литвин закликає прийняти держбюджет до 1 травня 2010 р.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закликає прийняти бюджет до 1 травня 2010 р. Про це він заявив у ході засідання погоджувальної ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"На середу, 14 квітня, пропонується першим питанням розглянути проект державної програми економічного і соціального розвитку України на 2010 р. і програму дій уряду, яка є передумовою, щоб розглянути питання, пов'язане з бюджетним процесом. Справа у тому, що Кабмін фактично завершив роботу над бюджетом, залишається одне питання - це ціна на газ, але кров з носу нам треба прийняти бюджет до 1 травня, щоб забезпечити виплати ветеранам до 9 травня, які складають 1 млрд 200 млн грн", - сказав В.Литвин.

У свою чергу, голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров підтримав пропозицію спікера почати завтра розгляд державної програми "Треба розглядати цю програму окремо з бюджетом, враховуючи ситуацію, яка склалася", - сказав він.

У той же час голова фракції КПУ Петро Симоненко вважає, що Кабмін не виконав зобов'язання і не подав проект бюджету до 11 квітня. " Ми з жалом констатуємо, що робота розпочинається з невиконання обіцянок... Але відсутність бюджету не завадить розглянути програму економічного і соціального розвитку", - сказав він.