ua en ru

До КСУ надійшло подання щодо конституційності положень постанови Кабміну щодо заходів із забезпечення виконання бюджету в 2010 р.

До Конституційного суду України (КСУ) сьогодні, 18 листопада, надійшло конституційне подання 53-х народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень постанови Кабінету міністрів "Про заходи щодо забезпечення виконання державного бюджету України та місцевих бюджетів у 2010 році" від 29 жовтня 2009 року № 1181. Про це повідомила прес-служба КСУ.

До КСУ також надійшло подання 49-ти народних депутатів щодо офіційного тлумачення положень частини другої статті 29 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності", а також терміна "середня заробітна плата".

Згідно з регламентом КСУ конституційне подання передано на вивчення в секретаріат Суду.

Нагадаємо, сьогодні вранці перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що представники ПР звернулися до КСУ із поданням щодо встановлення заробітної плати шахтарям, "щоб було таке поняття середня заробітна плата для шахтарів".