ua en ru

В.Князевич закликає політиків утриматись від коментарів та порад у питанні епідемії грипу A(H1N1).

Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич закликає політиків України утриматись найближчим часом від нагнітання ситуації в державі, створення панічних настроїв та розповсюдження непрофесійних медичних рекомендацій у засобах масової інформації у питанні епідемії грипу A(H1N1). Про це йдеться в зверненні міністра до політиків, поширеному прес-службою Міністерства охорони здоров'я України.

"Прошу політиків, навіть тих, хто має медичну освіту, утриматись від коментарів та порад з екранів телебачення у питанні епідемії грипу A(H1N1). Адже політична риторика навколо медичної теми спонукає журналістів звертатися до МОЗ за коментарями. Це, в свою чергу, забирає дорогоцінний час на спростування нісенітниць та роз'яснення вузькоспеціалізованих медичних тем. Панове політики, кожен має займатися своєю справою", - йдеться в зверненні.

"Події останніх днів засвідчили, що складна ситуація використовується опонентами виключно для політичної боротьби та неконструктивної критики. Звинувачення міністерства нібито у фінансових зловживання я розцінюю як спробу паралізувати діяльність фахівців МОЗ, від яких сьогодні залежить координація дій по боротьбі з епідемією грипу. Як міністр охорони здоров'я обіцяю сприяти будь-яким перевіркам, розслідуванням, притягненню винних до відповідальності, але після того, як епідемію грипу в країні буде подолано", - наголошується також у зверненні.