ua en ru

В.Князевич: Підписано наказ щодо предметно-кількісного обліку препарату "Таміфлю".

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич повідомив, що підписано наказ щодо предметно-кількісного обліку препарату "Таміфлю". Про це він заявив у ході селекторної наради, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. Розуміючи, що подібний захід є досить жорстким, міністр наголосив, що крок є упереджувальним, аби вберегти медиків від "справ лікарів". "Я не хотів би, аби сьогодні фармацевтичну систему робили ворогами народу. Проте, правил гри мають дотримуватись всі сторони - і держава, і бізнес", - сказав В.Князевич.

Заступник голови Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів та виробів медичного призначення Леонід Косяченко повідомив, що на сьогодні перевірено близько 8 тисяч аптечних закладів на наявність необхідного переліку ліків.

Він також поінформував, що триває моніторинг цін по всіх регіонах України. "Порушення цінової дисципліни на сьогодні відсутнє. Всі, хто реалізує лікарські засоби, діє в рамках встановленого коридору цін", - повідомив Л.Косяченко. Разом з тим, за ті чи інші порушення в сфері обігу лікарських засобів анульовано 50 ліцензій.

Л.Косяченко також зазначив, що препарат "Озельтамивір", який відсутній в аптечній мережі, в повному обсязі забезпечений в медустановах усіх рівнів.