ua en ru

У Києві декілька тисяч прихильників Ю.Тимошенко йдуть по вул. Грушевської убік будівлі ВАСУ.

У Києві декілька тисяч прихильників Юлії Тимошенко рухаються вулицею Грушевського у бік вулиці Московської - Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), передає кореспондент РБК-Україна.

ВАСУ продовжить сьогодні розгляд позову Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, 17 лютого ВАСУ відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Ю.Тимошенко до ЦВК. Постановою суду визначено, що справа буде розглядатися колегією суддів у складі всіх суддів ВАСУ, крім суддів, відсутніх з поважних причин. Суддею-доповідачем за позовом Ю.Тимошенко був визначений суддя ВАСУ О.Нечитайло.

16 лютого ц.р. Ю.Тимошенко особисто подала до ВАСУ позовну заяву про оскарження результатів президентських виборів в Україні. За її словами, позовна заява налічує 9 томів, що містять докази фальсифікацій на виборах. Вона також додала, що планує залучити до судового розгляду міжнародних спостерігачів, зокрема від ОБСЄ, як свідків, і повідомила, що надала суду фото-та відеоматеріали, що свідчать про фальсифікації, а також переліки виборчих дільниць, на яких були зафіксовані фальсифікації.

Справа за позовом прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у ЦВК розглядається колегією з 49 суддів Вищого адміністративного суду України. Раніше чинний Президент України Віктор Ющенко, а також представники БЮТ заявляли про необхідність розгляду зазначеної справи всіма 55 суддями ВАСУ.

Як повідомлялося, ЦВК 14 лютого офіційно оголосила В.Януковича переможцем на виборах Президента України.

Згідно з офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів В.Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Ю.Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голосів).