ua en ru

У газові сховища України закачано 26 млрд куб. м природного газу, - В.Землянський.

У газові сховища України закачано 26 млрд куб. м природного газу. Про це повідомив сьогодні в ході прес-конференції прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський, передає кореспондент РБК-Україна. "Сьогодні у сховищах ми маємо 26 млрд куб. м. Якщо ми порахуємо, на ціну наступного року, ми отримаємо приблизно 7,7 млрд дол.", - наголосив В.Землянський. Також він повідомив, що компанія працює в напрямку отримання кредитів.
Він нагадав ситуація із переговорами із Євросоюзом щодо виділення кредиту "Нафтогазу" на закачку газу у підземні сховища. За словами В.Землянського, "Нафтогаз" і досі не отримав цього кредиту.
За його словами, проблемою для компанії є нерозрахунки за спожитий газ на внутрішньому ринку. "Загальна заборгованість, якщо взагалі по підприємствах, по Україні приблизно 5 млрд грн. Тільки за опалювальний сезон, за газ, спожитий у 2009 р., ця сума складає 3,2 млрд грн", - зазначив В.Землянський. За його словами, 3,2 млрд грн - це приблизно 80% від тієї суми, яку "Нафтогаз" має сплатити "Газпрому" за спожитий у жовтні газ.
Як повідомлялося, Україна згідно контракту з російською стороною мала до кінця 6 листопада 2009 р. заплатити "Газпрому" 500 млн дол. за спожитий в жовтні газ.