ua en ru

Найближчим часом близько 25 депутатів БЮТ можуть підтримати діючу коаліцію, - джерело.

Найближчим часом близько 25 депутатів БЮТ можуть підтримати діючу коаліцію. Про це РБК-Україна повідомило джерело в БЮТ.

"Вихід Андрія Портнова найближчим часом означатиме, що група так званих юристів фракції, а це Святослав Олійник, Валерій Пісаренко і Володимир Піліпенко, підтримають коаліцію. Не дивлячись на те, що на місце Портнова, який складе депутатські повноваження, зайде у Верховну Раду Олександр Фомін, а це людина Абдулліна, тому він не увійде до коаліції, але БЮТ все одно втратить 3 депутатів з групи Портнова", - сказав він.

При цьому за словами джерела, найближчим часом спільно з коаліцією співробітничатимуть "17 депутатів групи Богдана Губського, а також депутати групи Онопенка".

Джерело упевнене: "Бізнес-крило фракції, а це Костянтин Жеваго, брати Буряки і Тарієл Васадзе також відколються від БЮТ, навіть якщо ми не виключимо їх з фракції, тобто найближчим часом може вийти близько 25 депутатів, але запас міцності все одно складає близько 100 депутатів".

У свою чергу В.Пісаренко підтвердив: "Ми підтримуватимемо хороші законодавчі ініціативи Андрія Портнова своїм голосуванням". Проте при цьому він не підтвердив інформацію про входження в коаліцію.