ua en ru

В 2010 р. зростання української металургії може досягти 16%, - аналітик.

Очікуване пожвавлення попиту на сталь на зовнішніх і внутрішньому ринках в 2010 р. дасть можливість українським сталеварам наростити виробництво на 16% в порівнянні з 2009 р. - до 34,5 млн т. Таку думку висловив аналітик ІК «Сінком Капітал» Іван Дзвінка.
Нагадаємо, що в 2008 р. українські сталевари виробили 37,1 млн т продукції. Також раніше заступник міністра промполітики Сергій Грищенко дав прогноз, що в поточному році металургійна галузь України зробить продукції на 11% більше, ніж у 2009 р. - близько 33 млн т.
Повноцінно скористатися прогнозованим збільшенням споживання сталі зможуть, на думку І.Дзвінки, забезпечені рудою і коксом сталеплавильні підприємства «Метінвесту» «Азовсталь» і Єнакіївський метавод, а також сталеві компанії «Індустріального союзу Донбасу» - Алчевський металургійний комбінат і Дніпровський металургійний комбінат ім. Ф. Дзержинського.
«Через велику кількість експортних обмежень на готовий прокат українського виробництва перераховані вище компанії будуть мати додаткові переваги при збуті, оскільки левову частку в їх структурі виробництва займають напівфабрикати (сляби, квадратна заготовка), що не підпадають під дію зовнішніх торговельних обмежень», - додав аналітик «Сінком Капітал».