ua en ru

В зоні проведення АТО всі держреєстри відключені, - голова Укрдержреєстру

На Донбасі держреєстри продовжують роботу на контрольованої українськими владою території, на територіях, де проводиться активна фаза АТО, вони відключені. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомила голова Укрдержреєстру Ганна Онищенко, призначена 2 листопада міністром Кабінету міністрів.

Вона повідомила, що на поточний момент в Луганській області реєстри відключені в Антрацитівському, Краснодонському, Лутугинському, Перевальському, Слов'яносербському, Свердловському, Станично-Луганському районах, у містах Алчевську, Антрациті, Брянці, Кіровську, Красному Лучі, Краснодоні, Луганську, Первомайську, Ровеньках, Свердловську та Стаханові.

В Донецькій області, за словами Онищенко, реєстри відключені в Амвросіївському, Мар'їнському, Новоазовському, Старобешівському, Тельманівському, Шахтарському, Ясинуватському районах, в містах Горлівка, Докучаєвськ, Донецьк, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Єнакієве, Сніжне, Харцизьк, Ясинувата, Торез і Шахтарськ.

"У названих містах і районах відключені як реєстри реєстрації нерухомості, юридичних та фізичних осіб-підприємців, так і реєстри актів цивільного стану, - підкреслила вона. - Більш того, кілька тижнів тому ми запропонували внести зміни у відповідний наказ Мін'юсту, яким пропонуємо заборонити проводити реєстраційні дії з реєстрації актів цивільного стану на паперових носіях".

За словами Онищенка, реєстрацію можна провести і видати свідоцтво встановленого зразка у паперовому вигляді. "Ми пропонуємо скасувати цю норму в районах, де ведуться активні бойові дії", - додала вона.