ua en ru

В зоні АТО терористи пошкодили літак Су-25, льотчик здійснив вимушену посадку, - Міноборони

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) сьогодні близько 13:00 під час виконання бойового завдання сепаратисти з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) пошкодили штурмовик Су-25.

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) сьогодні під час виконання бойового завдання сепаратисти з переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК) пошкодили штурмовик Су-25. Про це повідомляється на офіційній сторінці Міноборони в соцмережі Facebook.

У повідомленні зазначається, що інформація, що поширюється бойовиками щодо втрати Збройних сил України двох штурмовиків Су-25 не відповідає дійсності.

"Сьогодні, 16 липня, близько 13:00 під час виконання бойового завдання в районі проведення антитерористичної операції терористами з переносного зенітного ракетного комплексу було нанесено ушкодження веденого літака пари Су-25. Льотчик вивів літак у визначений район та успішно здійснив вимушену посадку", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, командир корабля не постраждав. Літак має незначні ушкодження та підлягає відновленню.

Раніше прес-служба Міноборони повідомила, що в районі с. Дмитрівка Донецької області бойовики обстріляли з артилерійських установок і мінометів позиції сил АТО, в результаті чого 5 українських військовослужбовців отримали поранення. У відповідь українська авіація завдала ударів по позиціях противника в районі населених пунктів Маринівка та Степанівка, де сьогодні велися особливо запеклі бої.