ua en ru

У ЖКГ України щорічно відмивається 1 млрд дол., - Й.Вінський.

Житлово-комунальне господарство потребує прозорих тарифів, порядних людей, а також наведення ладу в системі збору платежів. Саме це є запорукою успіху реформування ЖКГ, заявив лідер партії «Народна влада» Йосип Вінський, відповідаючи на запитання читача журналу «Людина і право» про підвищення житлово-комунальних тарифів і незрозумілі принципи їх формування.
«Якщо розібратися, скільки, хто, куди і за що платить, куди йдуть витрати - то, може, і непотрібно буде ставити питання про підвищення тарифів. Провівши (свого часу) таку ревізію в Міністерстві транспорту і зв'язку, мені вдалося збільшити його дохідну базу на 15 млрд дол.., за рахунок чого ми підвищили зарплати і наповнили бюджет», - сказав Й.Вінський.
Поки ж, на його думку, всі спроби держави розібратися в цьому питанні наштовхуються на «величезний опір «команди», яка контролює ЖКГ та відмиває не менше 1 млрд дол. щорічно». Для подолання цієї перешкоди, на думку Й.Вінського, потрібна велика політична воля і прозорість всіх механізмів. «Ті ж керівники міст, при бажанні, могли б з усією цією ситуацією розібратися», - вважає політик.
«Потрібно розуміти одне: комунальні послуги - це такий же товар, як хліб, масло, молоко. І за нього потрібно платити. Але потрібно розуміти структуру ціни - тоді не будуть виникати подібні питання. Поки ж цю структуру людям ніхто не може (або не хоче) показати», - резюмував Й.Вінський.