ua en ru

У Житомирській області голова райради затриманий за хабар в 35 тис. дол., - СБУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з працівниками обласної прокуратури затримали голову однієї із районних рад Житомирської області, який вимагав та одержав 35 тис. дол. від директора місцевого підприємства каменевидобувної галузі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що 5 тис. дол. посадовець отримав за сприяння у погодженні сесії селищної ради щодо отримання спеціального дозволу на надрокористування, а у 30 тис. дол. він оцінив свій вплив на прийняття рішення на районному та обласному рівнях.

12 листопада 2013 р. правоохоронці, в рамках розпочатого кримінального провадження, затримали голову райради під час отримання другої частини обумовленої суми - 30 тис. дол.

13 листопада посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна. У порядку ст.208 КПК України його затримано та доставлено до ізолятора тимчасового тримання.