ua en ru

У Житомирській обл. міліція ліквідувала пункт прийому чорного металу, вилучивши понад 3 т металобрухту

У Житомирській області міліція ліквідувала пункт прийому чорного металу і вилучила понад 3 тонн металобрухту. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Співробітники карного розшуку на одній з вулиць р. Коростеня виявили незаконний пункт прийому металобрухту. Прийом брухту чорних і кольорових металів, без відповідної документації для діяльності, на території свого домоволодіння організував 41-річний місцевий житель", - йдеться в повідомленні міліції.

Під час санкціонованого обшуку в господарстві чоловіка правоохоронці виявили та вилучили більше трьох тонн брухту чорного металу, близько п'яти кілограмів мідних проводів та вантажні ваги. Зі слів чоловіка, займатися протиправною діяльністю його змусило скрутне матеріальне становище.

Слідчим відділенням порушено кримінальну виробництво за ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом). Подібні дії за чинним кримінальним законодавством караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 100 до 200 годин.

Нагадаємо, 7 листопада київська міліція під час обшуку складу столичного підприємства, яке займається оптовим прийомом металобрухту, виявила близько 5 тонн радіаційно небезпечних металевих труб.