ua en ru

В Житомирі за шахрайство засуджена колишня заступник керівника податкової

В Житомирі за матеріалами СБУ була притягнута до кримінальної відповідальності і засуджена колишня заступник керівника податкової інспекції, яка за хабар пообіцяла знизити штрафні санкції одного з підприємців міста. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України (СБУ).

Згідно з даними СБУ, у вересні-жовтні 2012 р. під час проведення планової виїзної перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства співробітниками податкової, було виявлено низку порушень податкового законодавства, за що підприємство повинно було сплатити податків та штрафних санкцій на суму понад 500 тис. грн.

За зменшення розміру штрафних нарахувань до 221 тис. грн, правопорушник під час особистої зустрічі з підприємцем зажадала "відступні" у розмірі 50 тис. грн. Щоб запевнити директора у своїх намірах, вона дала вказівку своїй підлеглій підготувати і передати представнику приватного підприємства проект акта перевірки з меншими сумами донарахувань.

У жовтні 2012 р. співробітники СБУ затримали правопорушницю відразу після отримання грошей у приміщенні одного з бізнес-центрів Житомира.

Згідно з вироком Богунського районного суду р. Житомир, колишнього заступника начальника податкової інспекції міста визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.190 та ч.3 ст.364 КК України. Їй призначено покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років з іспитовим строком на 3 р. і позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 р. Також, на підставі ст.54 КК України вона також позбавлено спеціального звання "радник податкової служби першого рангу".

Ухвалою колегії суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Житомирської області вирок щодо засудженої залишено без змін.