ua en ru

У Запоріжжі у святкуванні Дня міста взяли участь 40 тис. осіб

До Дня міста та на честь 70-річчя визволення Запоріжжя від німецько-фашистських загарбників відбувся масштабний концерт, прозвучав заключним акордом у святкових заходах.

Святковий концерт зібрав на площі Фестивальній близько 40 тис. запоріжців і гостей міста.

Привітали городян Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко, голова Запорізької обласної ради Віктор Межейко, Запорізький міський голова Олександр Сін, Партія регіонів та архієпископ Запорізький і Мелітопольський владика Лука.

Запорожців також приїхали привітати з Днем народження улюбленого міста "зірки" естради Софія та Ауріка Ротару, Тіна Кароль, співачка з запорізькими корінням Альоша і Влад Дарвін.

В ювілейну дату звільнення міста на площі Фестивальній згадували героїчні сторінки історії Запоріжжя, і дякували тих, хто пише сучасну історію міста - простих запорожців, які люблять своє місто і роблять його з кожним днем краще.

Ведучі концерту нагадали, що зовсім скоро, завдяки ініціативі Олександра Пеклушенка, у Запоріжжі буде фонтан, аналогів якому немає.

Під час свята були озвучені результати конкурсу "Я люблю Запоріжжя", в ході якого запорожці чотири місяці поспіль зізнавалися в любові мегаполісу, залишаючи римовані, прозові, аудіо та відеозізнання, користувачі соціальних мереж вибирали кращі з кращих..

Закінчився святковий концерт феєрверком.