ua en ru

У Запоріжжі звільнено начальника КП "УКБ", контролюючого будівництво мостів через Дніпро

Розпорядженням міського голови м. Запоріжжя звільнений Іван Сухомлин начальник КП "Управління капітального будівництва" Запорізької міської ради. Згідно з офіційним наказом, Сухомлин звільнений у зв'язку з виходом на пенсію (йому 71 рік), контракт, укладений з ним до 2013-го року, розірвано, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
На своїй вчорашній прес-конференції міський голова Олександр Сін висловив невдоволення Управлінням капітального будівництва. "На жаль, сьогодні у мене багато запитань до УКС міськвиконкому, тому що в мене склалося враження, що УКБ коштує більше на захисті генпідрядника", - зазначив він, коментуючи діяльність депутатської робочої групи, що контролює освоєння бюджетних коштів на будівництві мостів.
За інформацією неофіційних джерел, Іван Сухомлин ще близько місяця тому прогнозував свій відхід з посади у зв'язку з ревізійною діяльністю депутатської робочої групи, і висловлював припущення, що вона може стати причиною його звільнення.
КП "Управління капітального будівництва" є генеральним замовником і приймальником робіт на будівництві мостових переходів через р. Дніпро, також виконує функції технагляду на будівельному майданчику.
Іван Сухомлин очолював КП "УКБ" протягом 19-ти років, з жовтня 1992 р.