ua en ru

У Замбії політику загрожує 5 років за те, що назвав Президента картоплею

Відомому політику Замбії світить 5 років в'язниці за те, що назвав чинного Президента країни Майкла Сата картоплею.

Відомому політику Замбії Френку Бвальє світить 5 років в'язниці за те, що в одній з радіопередач, куди його запросили виступити, він назвав чинного Президента країни Майкла Сата (на фото) картоплею. Для опису дій глави держави Бвальє порівняв його з особливим видом солодкої картоплі, передає "Росія 24" з посиланням на Mirror.

Глава політичного об'єднання "Альянс за кращу Замбію" порівняв Президента країни із солодкою картоплею, яка ламається, варто тільки на неї трохи натиснути. Зазвичай це порівняння використовується в тих випадках, коли хочуть підкреслити безвольність або нерішучість тієї чи іншої людини. Представники поліції, які почули слова Бвальє по радіо, вирішили заарештувати його за образу Президента і наклеп.

Сам політик своєї провини не визнав, сказавши, що його слова були висмикнуті з контексту і перебільшені. "У тій радіопередачі я піддав критиці не самого Президента, а його погану роботу. Я порівняв його керівництво з деформованим картопляним плодом, який неможливо випрямити. Ця метафора часто використовується в нашій мові і не несе ані найменшого образливого компонента", - заявив Бвальє.

Політик був звільнений під заставу. Суд у його справі призначено на 21 січня.

Нагадаємо, другий інцидент, пов'язаний з образою особистості, стався днями у Великій Британії. Мер Лондона Борис Джонсон порівняв віце-прем'єра країни Ніка Клегга з контрацептивом.