ua en ru

У південноафриканському готелі знайдений мертвим екс-глава військової розвідки Руанди

У готелі південноафриканського м. Йоханнесбург знайдений мертвим колишній глава військової розвідки Руанди Патрік Карегейя. Поліція ПАР вважає, що він міг бути задушений, а опозиція Руанди вже звинуватила в його вбивстві режим Президента республіки Поля Кагаме, повідомляє Associated Press.

Тіло Карегейі із слідами задушення було виявлене 1 січня лежачим на ліжку в готельному номері. Поліція також знайшла в номері скривавлений рушник і мотузок.

Опозиційна партія "Національний конгрес Руанди" звинуватила в причетності до вбивства Карегейі Президента Руанди Пагаме. "Вбиваючи своїх опонентів, злочинний режим в Кигалі (столиця Руанди) намагається залякати і змусити замовкнути народ Руанди", - говориться в заяві партії.

Карегейя покинув Руанду в 2006 р., після того, як провів у в'язниці півтора роки через звинувачення у політичній зраді. У 2011 р. військовий трибунал Руанди заочно засудив Карегейю і ще трьох офіцерів, що втекли, до 20 років в'язниці кожного. Останніми роками екс-глава руандійськой розвідки проживав у ПАР.