ua en ru

В Ємені в перестрілках військові вбили 12 ймовірних бойовиків

В Ємені в перестрілках з військовими вбито 12 передбачуваних членів терористичного угруповання, пов'язаного з "Аль-Каїдою", передає радіо "Свобода".

За даними місцевого командування, вогонь по бойовиках був відкритий в околицях міста Зінджібар, захопленого наприкінці травня збройними групами. Тоді в ході боїв загинули 140 людей, близько 80 з яких - військові.
Відповідальність за кровопролиття в Зінжібаре влада поклала на ісламських екстремістів. Опоненти Президента Ємену Алі Абдалли Салеха, проте, вважають, що глава держави навмисно намагається створити видимість зростаючої терористичної загрози, щоб відвернути увагу Заходу від масових народних виступів з вимогою його відставки.
Нагадаємо, 17 червня уряд Ємену заявив, що Президент Салех незабаром повернеться в країну. Салех виїхав з Ємену 4 червня - після того, як отримав важке поранення в результаті замаху. Влада в країні тимчасово передана віце-президенту Абд Раббо-Мансуру Хаді. У Ємені кілька місяців тривають масові виступи з вимогою відставки Салеха, який правив країною більше 30 років.