ua en ru

У Йемені знищено двох лідерів крила угрупування "Аль-Кайєда" в цій країні

У Йемені знищено двох лідерів крила радикального угрупування "Аль-Кайєда" в цій країні. Про це повідомляє РБК з посиланням на інформаційне агентство Reuters.
Знищеними бойовиками були брати Мусаїд і Абдулла Мубараки. Обидва лідери були вбиті в провінції Шабва, розташованій на півдні країни. За даними очевидців, бойовики були усунені за допомогою безпілотного літака, який провів авіаудар по території, де вони знаходилися. Відзначимо, що угрупування "Аль-Кайєда" виявляє активність в цій провінції Йемену.
Нагадаємо, 2 травня 2011 р. був усунений глава "Аль-Кайєди" Усама бен Ладен. Він був убитий в особняку в м. Абботтабад в 50 км. від м. Ісламабад в результаті наземної операції за підтримки з повітря. Як повідомив Президент США Барак Обама, тижнем раніше спецслужби США отримали інформацію про місцезнаходження міжнародного терориста. У проведенні операції США сприяли власті Пакистану. Особа У.бен Ладена встановлена спецназом США на вигляд, крім того, попередні результати ДНК-експертизи також підтвердили, що був убитий саме він.