ua en ru

В Японії фондові торги 23 січня закрилися зниженням індексу Nikkei на 0,79%

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні помітним зниженням індексу Nikkei - на 0,79%

Фондові торги в Японії закрилися сьогодні помітним зниженням індексу Nikkei - на 0,79% - після повідомлення від HSBC, який надав попередні дані за січень по індексу ділової активності (PMI) в промисловості Китаю. Показник вперше за 6 місяців впав нижче позначки в 50 пунктів, показавши зниження до 49,6 пункту замість очікуваного зростання до 50,6 пункту.

На відкритті сесії Nikkei показував зростання на 0,2%, однак звістки про китайському PMI змусило інвесторів перейти до фіксації прибутку. "КНР зараз знаходиться в середині реформ, щоб впоратися з тіньовими банками і щоб відкрити ринки для приватного сектору. І тому такі цифри ділової активності діють як палиці в колеса", - прокоментували ситуацію експерти японського відділення BNP Paribas.

У трійці лідерів за підсумками сесії 23 січня 2014р. у Токіо знаходяться виробник електроніки NEC (+5,2%), концерн по виробництву фотоапаратури та аксесуарів до неї Fujifilm Holdings (+3,4%) і виробник электрокомпонентов Tayo Yuden (+2,8%).

Серед фірм, чиї котирування знизилися сильніше за все, варто виділити текстильну компанію Unitika (-4,2%), хімічну корпорацію Tokuyama (-3,7%) і телекомунікаційну компанію SoftBank (-3,5%).

Торги по акціях японських автовиробників закрилися в "червоній" зоні. Акції Nissan Motor подешевшали на 2,5%, ціна паперів Toyota Motor знизилася на 1,3%, котирування Mitsubishi Motors знизилися на 0,6%, а ринкова капіталізація Honda Motor також скоротилася на 0,6%.

За підсумками торгів 23 січня 2014 р. індекс Nikkei опустився на 0,79% і склав 15695,89 пункту. Курс долара до ієни виріс по відношенню до курсу попереднього торгового дня на 0,15 ієни і склав на закритті фондових торгів 104,39 ієни/дол.