ua en ru

Фондові торги В Японії 11 лютого не проводилися у зв'язку зі святом - Днем заснування держави

Фондові торги в Японії 11 лютого 2014 р. не проводилися у зв'язку з національним святом - Днем заснування держави, який японці також вважають днем заснування нації та імператорської династії.

Фондові торги в Японії 11 лютого 2014 р. не проводилися у зв'язку з національним святом - Днем заснування держави, який японці також вважають днем заснування нації та імператорської династії. В даний час День заснування держави вважається днем, коли всі громадяни можуть вільно висловлювати свою любов до батьківщини, і позбавлений прямого посилання на могутність імператора.

В якості національного свята дата була затверджена в 1872 р. В основі свята лежить традиційний японський Новий рік, відзначався за місячно-сонячним календарем. Сучасний День заснування держави відзначається в Японії без грандіозних видовищних заходів, притаманних йому в минулому.

За підсумками попередньої торгової сесії, 10 лютого 2014 р. індекс Nikkei виріс на 1,77% і склав 14718,34 пункту. Курс долара до ієни виріс у порівнянні з попереднім днем на 0,36 ієни і склав на закритті фондових торгів 102,42 ієни/дол.