ua en ru

В.Янукович: Військово-транспортний Ан-70 буде запущений у серію до кінця 2010 р.

Військово-транспортний літак Ан-70 буде запущений у серію до кінця поточного року. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович в ході двосторонньої зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним в рамках конференції по заходах довіри в Азії, передає РБК. "Військово-транспортний літак Ан-70 вже на виході, він закінчує практично всі випробування, і можемо його до кінця цього року запустити в серію", - сказав В.Янукович. В.Путін назвав цей проект дуже важливим і висловив задоволення тим, що він підходить до стадії завершення.

Кажучи про співпрацю Росії і України в цілому, В.Янукович заявив про необхідність приєднання Росії до реалізації інших проектів у сфері літакобудування, зокрема до проекту по виробництву літака Ан-158, випробування якого також підходять до завершення.

В.Януковтч також запропонував В.Путіну приділити особливу увагу спільним проектам Росії, України і Казахстану. За його словами, спільні проекти, які і раніше були у Росії, Казахстану і України, потрібно розвивати, зокрема у військовій і космічній сферах. "І (ракети-носії) "Дніпро", і "Зеніт" - вони сьогодні конкурентоздатні, і незначна модернізація дасть можливість їх далі експлуатувати", - відзначив В.Янукович, додавши, що "замовлень дуже багато в світі і не тільки для наших країн".