ua en ru

В.Янукович затвердив положення про Держслужбу України соцзахворювань

Президент України Віктор Янукович затвердив положення про Державну службу України з питань протидії

ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань. Відповідний указ Президента № 441/2011 від 8 квітня 2011 р. оприлюднений на офіційному веб-сайті глави держави.

Положення визначає, Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (Держслужба України соцзахворювань) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра охорони здоров'я України.

Держслужба України соцзахворювань входить до системи органів виконавчої влади та утворюється для реалізації державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

Держслужба України соцзахворювань у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету міністрів України, наказами Міністерства охорони здоров'я України, іншими актами законодавства України, а також дорученнями Президента України та міністра охорони здоров'я України.

Основними завданнями Держслужби України соцзахворювань є:

внесення пропозицій щодо формування державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захвлрювань;

реалізація державної політики у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.
З повним тестом положення можна ознайомитися в указі, розміщеному наофіційному веб-сайті Президента України.