ua en ru

В.Янукович затвердив новий склад заступників голови Адміністрації Президента (узагальнення)

Президент України Віктор Янукович затвердив новий склад заступників голови Адміністрації Президента. Реформування розпочалося сьогодні, 5 квітня, вранці, коли з'явився указ № 352/2011, яким Президент скоротив штат АП, затвердивши граничну чисельність співробітників в 514 штатних одиниць.
В.Янукович також затвердив, що до складу АП входить перший заступник голови Адміністрації Президента України і два заступники голови Адміністрації Президента України.
Раніше до складу Адміністрації Президента входили два перших заступники - Ірина Акімова та Олена Лукаш, а також заступники: Андрій Портнов, Андрій Гончарук, Юрій Ладний, Олег Рафальський, Станіслав Скубашевський, Ганна Герман і Марина Ставнійчук.
Таким чином, згідно з указами, опублікованими ввечері 5 квітня, першим заступником глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна є Ірина Акімова, яка раніше також займала цю посаду. І.Акімова також залишилася представником Президента в Кабінеті міністрів України. Вона єдина з заступників С.Льовочкіна, кого не торкнулася сьогоднішня реформа.
Заступниками голови АП призначені Олег Рафальський, який перестав при цьому бути керівником Головного управління документального забезпечення, і Станіслав Скубашевський, який перестав займати посаду керівника Головного управління з питань регіональної та кадрової політики.
Марина Ставнійчук, яка була призначена на посаду глави Адміністрації Президента 4 дні тому, переведена на посаду радника - керівника Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АП.
Та ж доля спіткала і Андрія Портнова - він позбувся посади заступника глави АП, однак призначений радником Президента і керівником Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента. Відзначимо, що раніше він був керівником Головного управління з питань судової реформи та судоустрою.
Олена Лукаш залишилася представником Президента в Конституційному суді, проте тепер вона також є радником глави держави.
Ганна Герман також більше не є заступником голови АП, однак призначена радником Президента - керівником Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації Президента.
Андрій Гончарук призначений радником Президента - керівником Головного управління з питань міжнародних відносин АП, а Юрій Ладний - радником Президента України - керівником головного управління Державного протоколу і церемоніалу Адміністрації Президента.
Відзначимо, як раніше сьогодні заявляв глава АП Сергій Льовочкін, ці скорочення проводилися з метою "оптимізації структури апарату АП".
Нагадаємо, що згідно з рішенням В.Януковича, в місцевих держадміністраціях найближчим часом також відбудеться скорочення апаратів. Крім того, сьогодні Президент скоротив кількість перших заступників секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України з трьох до одного, заступників - з 5 до 2. На даний момент, укази про звільнення з даних постів не опубліковані.