ua en ru

В.Янукович створив робочу групи з аналізу стану дотримання законодавства у сфері земельних відносин

Президент України Віктор Янукович створив міжвідомчу робочу групи з аналізу стану дотримання законодавства у сфері земельних відносин. Про це йдеться у розпорядженні Президента України № 956/2010-п від 23 червня 2010 р.

Група утворена "з метою захисту конституційних прав власності громадян на землю, забезпечення проведення аналізу додержання законодавства у сфері земельних відносин, а також підготовки пропозицій Президентові України стосовно врегулювання проблемних питань у цій сфері".
Керівником міжвідомчої робочої групи призначений заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Васильєв.
"Міжвідомчій робочій групі у шестимісячний строк забезпечити комплексне вивчення, у тому числі з виїздом на місце, діяльності місцевих органів виконавчої влади при здійсненні ними повноважень щодо розпорядження землями оздоровчого, рекреаційного, історико-культурного, природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення, землями водного та лісового фонду; регулювання земельних відносин, раціонального використання та охорони земель, забезпечення прав громадян на землю; підготувати за результатами проведеної роботи пропозиції щодо усунення виявлених порушень та вдосконалення чинного законодавства у сфері земельних відносин, у тому числі запобігання тіньовій приватизації особливо цінних земель", - йдеться у повідомленні.
До складу групи також увійшли голова ГоловКРУ Петро Андрєєв (за згодою), начальник Державної архітектурно-будівельної інспекції Мінрегіонбуду (за згодою) Олександр Бондаренко, заступник Генерального прокурора України (за згодою) Тетяна Корнякова та ін.