ua en ru

В.Янукович повідомив про намір відвідати Азербайджан з офіційним візитом в 2011 р

Президент України Віктор Янукович повідомив про свій намір відвідати Азербайджан із візитом в 2011 р. Про це він зазначив під час зустрічі із Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

«Щоб ми могли вже на азербайджанській території продовжити наш дружній політичний, стратегічний діалог», - зауважив Президент.
Зі свого боку Президент Азербайджану наголосив, що буде дуже радий вітати свого українського колегу з офіційним візитом в Азербайджані як вони і домовлялися під час відвідування І.Алієвим України.

Президент Азербайджану, крім того, підкреслив, що він повністю поділяє оцінки В.Януковича стосовно розвитку відносин наших країн і їхньої хорошої динаміки у 2010 р. «Ми гарно починаємо 2011 рік - підписанням важливого документу, який визначатиме наше майбутнє співробітництво в енергетичній сфері. Його ми бачимо у перспективі як дуже масштабне, всебічне і найголовніше - довгострокове», - сказав І.Алієв.

«Наші відносини розвиваються дуже активно та динамічно. Вони характеризуються такими термінами, як «стратегічне партнерство», «дружні взаємини», - також зазначив Президент Азербайджану.
Він висловив упевненість, що нарощування політичного діалогу, активна взаємодія в економічній сфері і особливо - у питаннях енергетики ще більше сприятиме зближенню наших країн та народів, «буде створювати сприятливі умови не тільки для розвитку наших двосторонніх відносин, а й для всебічного розвитку співробітництва в регіоні Чорного та Каспійського морів».

Нагадаємо, Україна та Азербайджан домовилися про співпрацю у постачанні скрапленого природного газу та транспортування нафти. Після зустрічі Президентів України та Азербайджану у їхній присутності відбулося підписання двосторонніх документів.