ua en ru

В.Янукович прийме рішення щодо законопроекту про прапор Перемоги, як отримає висновки фахівців, - Г.Герман

Віктор Янукович прийме рішення щодо законопроекту про використання червоного прапору Перемоги, тільки після того, як отримає експертну оцінку фахівців-конституціоналістів. Про це в ефірі "5 каналу" заявила радник Президента України, керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента Ганна Герман.

"Верховна Рада України має право приймати закон про використання лише державної символіки України, червоний прапор не є державною символікою України. І тому Президенту, щоб прийняти тут рішення потрібно висновки конституціоналістів, які мусять дати Президенту свої висновки в цій справі, Президент з ними ознайомиться і тоді буде приймати рішення, що далі робити з цим документом", - заявила Г.Герман.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 21 квітня прийняла за основу і в цілому законопроект, що передбачає обов'язковість "офіційного підйому в день Перемоги копій прапора Перемоги на будівлях разом з Державним прапором України".

Законопроект про використання червоного прапору Перемоги має підписати Президент. За Конституцією, свій підпис під текстом документу Президент має залишити протягом п'ятнадцяти днів після його отримання.