ua en ru

В.Янукович застосував право вето до закону щодо встановлення лічильників газу

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" (встановлення лічильників газу) і повернув його до Верховної Ради України із своїми пропозиціями, передає прес-служба Президента.

"Підставою для такого рішення стало те, що запровадження деяких положень закону могло призвести до звуження прав громадян України на отримання належного енергопостачання. Зокрема, в законі недостатньою чітко врегульовано питання відповідальності газорозподільних організацій за своєчасне встановлення громадянам України приладів обліку газу", - йдеться в повідомленні. Президент України не може погодитися з тим, що "ця відповідальність перекладається на споживачів, які внаслідок несвоєчасного встановлення з вини організацій лічильників можуть бути позбавлені можливості користуватися природним газом".

"Також, деякі передбачені законом терміни встановлення лічильників природного газу не можуть бути дотримані, оскільки вони вже минули. В законі також не було враховано встановлене раніше прийнятими актами законодавства розмежування функцій між учасниками газового ринку відповідно до європейської практики", - йдеться в повідомленні прес-служби.

У своїх пропозиціях глава держави визначив заходи, які необхідно вжити для врегулювання зазначених вище питань, та запропонував відповідні зміни до закону про забезпечення комерційного обліку природного газу.