ua en ru

В.Янукович доручив уряду вжити заходів щодо створення з РФ СП за участю ДАК "Антонов" та отримання кредиту в "Сбербанку России"

Президент України Віктор Янукович на виконання домовленостей, досягнутих у ході робочого візиту Президента до Російської Федерації 26 листопада 2010 р. для участі у четвертому засіданні Українсько-Російської міждержавної комісі дав доручення прем'єр-міністру України Миколі Азарову та членам уряду:

1. Вжити заходів у лютому 2011 р. щодо набрання чинності:

Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про взаємодію при проведенні інспекційних заходів у місцях дислокації військових формувань Чорноморського флоту Російської Федерації на території України за договором про звичайні збройні сили в Європі від 19 листопада 1990 року, Віденським документом 1999 року переговорів з заходів зміцнення довіри і безпеки та договором з відкритого неба від 24 березня 1992 року;

Угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про співробітництво у сфері транспортування нафти на нафтопереробні підприємства України та її транзиту територією України;

Угоди між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського господарства Російської Федерації про співробітництво в галузі випробування та охорони прав на сорти рослин;

Протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про внесення змін і доповнень в Угоду про співробітництво в сфері дослідження та використання космічного простору у мирних цілях від 27 серпня 1996 року та Доповнення до неї "Інтелектуальна власність та конфіденційна інформація".

2. до березня 2011 р. з метою подальшого спрощення процедури перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних територій України та Росії спільно з російською стороною підготувати до підписання проекти: Угоди про внесення змін до Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних районів України та Російської Федерації;

протоколу про внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон України та Російської Федерації від 8 лютого 1995 року;

Угоди між Кабінетом міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво і взаємодію у сфері розвитку пунктів пропуску через українсько-російський державний кордон.

3. У лютому 2011 р. остаточно узгодити з російською стороною проект декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства з метою її підписання в рамках п'ятого засідання Українсько-Російської міждержавної комісії.

4. У першому півріччі 2011 р.підготувати пропозиції щодо проектів, які можуть бути реалізовані спільно Україною та Російською Федерацією з третіми країнами, а також з Європейським Союзом, для подальшого їх обговорення з російською стороною у рамках галузевих підкомісій комітету з питань економічного співробітництва УРМК.

5. Спільно з російською стороною підготувати до підписання Програму економічного співробітництва України та Російської Федерації на 2011-2020 рр.

6 Продовжити розробку та узгодження з російською стороною спільних проектів у паливно-енергетичній сфері, зокрема у газовій і електроенергетичній галузях.

7 Розробити план спільних із російською стороною дій урегулювання спірних питань щодо діяльності ПАТ "Укртатнафта".

8. Підготувати пакет документів, необхідних для отримання кредиту в ВАТ "Сбербанк России" для фінансування проекту будівництва енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької АЕС.

9. Забезпечити оформлення документів, необхідних для створення спільного українсько-російського підприємства за участю ДАК "Антонов" і ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація".