ua en ru

В.Янукович подав до ВР законопроект, яким на 35% скорочується кількість ліцензованих видів діяльності

Президент України Віктор Янукович подав на розгляд Верховної Ради України розроблений Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва законопроект, яким на 35% скорочується кількість ліцензованих видів діяльності. Про це повідомляє прес-служба Держкомпідприємництва.

"Президент України дав мені пряме доручення максимально скоротити кількість видів господарської діяльності, що ліцензуються. Я це виконав. У нашому законопроекті знайшли відображення усі пропозиції, що спрямовані на кардинальну дерегуляцію ліцензування", - повідомив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Законопроект передбачає скасування 23 із 66 ліцензованих видів діяльності, ведення яких не несе загрози безпеці держави, життю та здоров'ю людей, не погіршує стан довкілля, а також стосовно яких існують інші засоби державного регулювання (державні стандарти, будівельні норми і правила, технічні умови, міжнародні стандарти якості і т.д.).

У разі скасування даного переліку ліцензованих видів господарської діяльності парламенту треба буде також внести відповідні зміни до трьох кодексів України та 13 спеціальних законів України.

За оцінкою М.Бродського, ухвалення вказаного проекту закону створить цивілізовані умови для підприємництва та реально зменшить рівень корупції. Нове законодавство в сфері ліцензування стимулюватиме до започаткування бізнесу, розвиватиме інвестиційну діяльність.