ua en ru

В.Янукович планує здійснити робочий візит до Литовської Республіки до кінця 2010 р

Президент України Віктор Янукович планує здійснити робочий візит до Литовської Республіки до кінця 2010 р., повідомляє, прес-служба Адміністрації Президента України.

Сьогодні відбулася зустріч заступника голови Адміністрації Президента України Андрія Гончарука з головним радником Президента Литовської Республіки, керівником групи радників з питань зовнішньої політики канцелярії Президента Литовської Республіки Дарюсом Семашкою. Під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці України та Литви.

Значну увагу було приділено обговоренню подальшого розвитку політичного діалогу та контактів між державами на найвищому рівні. Зокрема - питанню підготовки візиту голови держави до Литовської Республіки, а також проведення чергового засідання ради Президентів України та Литовської Республіки.

А.Гончарук наголосив, що досягнення компромісу з ЄС щодо закріплення європейської перспективи в угоді про асоціацію, безвізового режиму та взаємоприйнятних умов відкриття ринків є головними на порядку денному відносин України з ЄС.

Відбувся детальний розгляд сторонами актуальних питань співпраці України та Литви в економічній сфері, зокрема - з реалізації проекту потягу комбінованого транспорту "Вікінг" та взаємодії у сфері енергетики й енергетичної безпеки.